Gita Ignace. Svētku ēdiens kļuvis par ikdienu
Raidījums
4. septembris, 2023
Par raidījumu“Mēs esam mūsu ieradumu rezultāts”, tā saka sertificēta uztura speciāliste, uztura zinātniece Gita Ignace. Viņa šajā DIENA PĒC epizodē dalās ar savām zināšanām un novērojumiem par veselīgu uzturu, kaitīgajiem uztura paradumiem un emociju lomu cilvēka ceļā uz sabalansētu dzīvesveidu. Sarunā tiek meklētas atbildes uz to, kāpēc cilvēkam ir tik grūti darīt sev labu, kā arī tiek dotas rekomendācijas, kā patērētājiem orientēties sarežģītajos pārtikas sastāvdaļu aprakstos un neapēst ko sliktu. Sarunu vada DIENA PĒC autors un veselīga dzīvesveida entuziasts Oskars Priede.
00:00 Ievads
01:52 Uztura joma – vai cīnāmies ar sekām?
04:07 Emociju pasaule un pašapziņas loma
05.25 No uztura jomas līdz psihoterapijai
07:30 Motivācijas hormons un tā ietekme uz emocionālo ēšanu
11:30 Komunikācija par pārtikas produktu sastāvu ar patērētāju
15:53 Orientēšanās pārtikas piedevās un likumiskais ietvars
18:32 Patērētāja atbildība, ievērojot samērīgumu apjomos
18:48 Rekomendācijas veselīgai ēšanai
19:38 Vielas, kuras neēst
24:10 Grēkošanas dienas – vai pareizi?
25:21 Noslēguma komentāri par veselīgu dzīvesveidu